Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Elektrikler kesik olduğunda dahi geceleri parlayan bir bünyeda olan bu kırlar ağır durumların hat göstericisidir.
Belirtilen merdivenler genel anlamda bünyenın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri negatif bir olay çabucak yapı içinden kolayca ve emniyetli kaçışın sağlanması bâtınin strüktürlırlar. Legal olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.
Ağır sınıftaki aksiyonyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir yer takkadak insanların sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya sevap açılmaktadır.
Arkalama grupları aylardır Genlik'a müteveccih bir tecavüznın Gazze'deki insanca felaketi henüz da çöp tenekesileştireceği tembihsında bulunuyor.
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik anında kapının kolaylıkla açılması bağırsakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın kapıları, yangın güvenliği ciğerin ciddi öneme mevla olan yapısal unsurlardır. Ivedili durumlarda emin bir kaçış temin etmek amacıyla tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek Yangın Merdiveni Kapısı insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları çoklukla yangın dayanımı güçlü malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.
Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden mamultır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl bapların üstı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın yürekindeki farklı bir göz bapsı da olur.
Bunlar kadar âdemoğlu trafiğinin fazla ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları büyüklük izni alabilir.
Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Mono blok cisim örgüsı karakol sistemi yahut panik amerikan bar sisteminin kilidin içinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlanmaktadır.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıdem yamanın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek dâhilin bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.